DK Nyt

De mange coronadødsfald på plejehjem kræves undersøgt

Politisk flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og De Konservative står bag krav om undersøgelse.
20. JAN 2021 7.06
TEMA: Corona

Et flertal i Folketingvet kræver nu en uvildig undersøgelse af coronaindsatsen på landets plejehjem, efter at over 400 plejehjemsbeboere er døde med coronavirus i løbet af halvanden måned. Det skriver Berlingske.

Der bor cirka 40.000 personer på plejehjem i Danmark, og de er blandt andet på grund af alderen i risiko for at blive meget syge, hvis de smittes med coronavirus. Alene i sidste uge var der 106 dødsfald blandt coronasmittede beboere. Det er det højeste antal på én uge under epidemien.

SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, kalder det et kæmpeproblem, at smitten er nået ind på plejehjemmene.

- Smitteopsporingen har ikke været i stand til at give et svar på, hvordan smitten er kommet er ind, hvilket også er frustrerende. Derfor kan der blive brug for lave en undersøgelse af, hvordan det er gået til, at man ikke har kunnet passe bedre på beboerne, siger hun til Berlingske.

Foruden SF vil også Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Konservative have en uvildig undersøgelse. Kravet kommer, samtidig med at fagforeningen FOA har fortalt, at den "et par gange om ugen" får henvendelser fra plejepersonale, der oplever at blive bedt om at møde på arbejde, selv om de enten har symptomer på coronavirus eller er tæt kontakt til en coronasmittet.

Flere arbejdspladser er hårdt presset af coronarelateret fravær, og det er en af grundene til, at sosuassistenter og sosuhjælpere ifølge TV2 Lorry er blevet bedt om at møde på arbejde i modstrid med retningslinjerne. Det har ikke været muligt for Berlingske at få en kommentar fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/de-mange-coronadoedsfald-paa-plejehjem-kraeves-undersoegt