DK Nyt
Danskerne vil have digitale velfærdsrettigheder
Foto: Colourbox

Danskerne vil have digitale velfærdsrettigheder

ØKONOMIAFTALE Undersøgelse viser stor opbakning til for eksempel at benytte ny teknik i hjemmeplejen
7. JUN 2012 8.16

En ny undersøgelse fra KMD Analyse viser, at danskerne bakker op om, at ældre og kronisk syge i alle landets kommuner skal have adgang til velfærdsteknologiske løsninger. Der er samtidig opbakning til at give borgerne en ret til at få tilbudt digital pleje. Det oplyser KMD.

- Vores analyse peger på, at danskerne er parate til at indrette omsorgsydelserne mere digitalt. Det bør forhandlingsparterne have in mente, når de i de aktuelle forhandlinger, ser på, hvordan velfærden skal indrettes fremadrettet siger Lars Monrad-Gylling, adm. direktør i KMD.

Der er stor opbakning til digitale velfærdsrettigheder blandt borgerne ifølge undersøgelsen. 68 pct. af befolkningen erklærer sig helt eller delvist enige i, at det vil være en god idé at sikre danskerne en digital velfærdsrettighed, der garanterer, at kronisk syge og modtagere af hjemmehjælp på udvalgte områder har ret til at få tilbudt velfærdsteknologi til eksempelvis at kommunikere via video med sundheds- og plejepersonale.

bi

Analysen 'Danskerne og velfærdsteknologien' er udarbejdet på baggrund af i alt 1.000 gennemførte telefoninterviews med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Interviewene er gennemført af analyseinstituttet Epinion i perioden 20. april - 2. maj 2012.

 

https://www.dknyt.dkartikel/danskerne-vil-have-digitale-velfaerdsrettigheder