Danmarks første udendørs læringsrum i Ry

KORT NYT17. DEC 2019 11.39

SKANDERBORG: Som Danmarks første skole i landet etablerer Mølleskolen i Ry i Skanderborg Kommune et udendørs læringsrum, hvor man kan esperimentere med at skabe sine egne skyer og oplade mobiltelefonen via planter. Almas Intelligente Have, som rummet kommer til at hedde, skal øge interessen for naturvidenskab hos skoleelever i hele Skanderborg Kommune. 

Det naturvidenskabelige eksperimentarium kommer også til at række langt ud over Mølleskolens område og Ry. Det er planen, at skoleelever fra hele Skanderborg skal have mulighed for at benytte de særlige faciliteter, ligesom det også skal være et åbent og fysisk miljø, hvor lokalbefolkningen kan mødes om leg og eksperimenter. Projektet har et samlet budget på 7,9 mio. kr. og har netop fået tilsagn fra Novo Nordisk Fonden om 3,2 mio. kr. i støtte. 

- Det er dejligt, at projektet er rettet mod hele kommunen, så flere får glæde af faciliteterne. Almas Intelligente Have gør det muligt at lave en endnu mere varieret og motiverende skoledag, og det kan skærpe elevernes appetit på hele det naturvidenskabelige område, siger formand for Undervisnings- og Børneudvalget, Trine Frengler (S). 

esl

Se skitser og projektbeskrivelsen her

 

https://www.dknyt.dkartikel/danmarks-foerste-udendoers-laeringsrum-i-ry