DK Nyt
Danmarks første brintbusser ruller ud i Nordjylland
Sådan ser en af Danmarks første brintbusser ud.
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Danmarks første brintbusser ruller ud i Nordjylland

I dag ruller de tre første brintbusser officielt ud på vejene i Nordjylland, der skal afprøve den klimavenlige teknologi.

NORDJYLLAND / AALBORG: I dag, mandag, sættes Danmarks tre første brintbusser officielt i drift i den kollektive trafik i Nordjylland. Det sker på initiativ fra Region Nordjylland og Aalborg Kommune, som de kommende tre år skal afprøve brintbusser som en klimavenlig teknologi og transportform til glæde og gavn for både miljøet, passagererne og erhvervslivet. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

De seneste fire uger har busserne kørt en række omfattende testkørsler på udvalgte ruter både uden og med passagerer. Det er sket med stor succes, og i Nordjylland glæder man sig nu til, at de tre nye brintbusser bliver en fast del af landsdelens kollektive trafik.

- Vi er stolte af at kunne gå forrest og tilbyde rejsende i Nordjylland at tage bussen med endnu grønnere samvittighed end før. De nye busser kører på brint, som er produceret med vedvarende energi, hvilket både reducerer CO2-udledningen markant og samtidig helt fjerner partikelforurening i nærmiljøet, fordi busserne kun udleder vanddamp, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Det er Region Nordjylland, som er landets første klimaregion, der sammen med Aalborg Kommune står bag initiativet med et fælles ønske om at gå forrest i den grønne omstilling af Danmarks tunge transport herunder den kollektive trafik. 

Initiativet er led i et stort EU-projekt ved navn 3Emotion, hvor i alt 29 brintbusser skal køre i London, Aalborg, Rotterdam, Versailles og Pau for at undersøge potentialet i brint som et klimavenligt brændstof i kollektiv trafik.

eo

https://www.dknyt.dkartikel/danmarks-foerste-brintbusser-ruller-ud-i-nordjylland