Danmark har med 56 millioner overnatninger rekordår for turisme
Nymindegab Strand
Foto: Niclas Jessen, VisitDenmark

Danmark har med 56 millioner overnatninger rekordår for turisme

2019 har været et rekordår for turismen med 56 millioner overnatninger. Der er dog stor forskel på, hvilke kommuner turisterne overnatter i. Se tallene for din kommune.
15. FEB 2020 10.30

Flere og flere turister vælger Danmark til. Det har betydet, at 2019 har slået rekorden for antallet af overnatninger med i alt 56 millioner overnatninger.

Det er 2,2 millioner flere end 2018. Det viser nye tal fra Danmarks Statitstik og VisitDenmark.

Men der er stor forskel på, hvor turisterne vælger at overnatte. Det er især Købehavnsområdet, Vestkysten, Nordjylland og dele af Sønderjylland, der tiltrækker flest turister. 

København er den kommune, der har suverænt flest overnattende med 8,5 millioner overnatninger i 2019. Aarhus og Aalborg har hver lidt over en million, mens Odense kun har 500.000. 

I Jylland er det Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner, der har flest overnatninger med henholdsvis 4,6 og fire millioner overnatninger i 2019.

I bunden ligger mange af kommunerne omkring København, hvor det er Greve, der har det færreste antal overnattende i landet med blot 52.206 overnatninger. 

Væksten i overnattende turister skyldes blandt andet, at flere tyskere besøger Danmark, hvor de især overnatter i sommerhuse. De står nemlig for to tredjedele af overnatningerne i sommerhuse med knap 21 millioner overnatninger.

Det er stadig sommerhusene, der er den mest udbredte ferieform i Danmark, selvom hoteller har været i vækst de seneste år. 

Data på kortet gælder alle overnatningsformer, overnatningstyper og nationaliteter fra 2019.

Kortet er opdateret den 17. februar 2020 efter, at der er blevet gjort opmærksom på, at kortets farver ikke var retvisende. 

Se VisitDenmarks Kommunale Overnatningsstatistik.

 

https://www.dknyt.dkartikel/danmark-har-med-56-millioner-overnatninger-rekordaar-for-turisme