DK Nyt

Danmark forlænger grænsekontrol til maj 2021

KORT NYT14. OKT 2020 20.55

Den danske regering har onsdag meddelt EU, at man forlænger den midlertidige grænsekontrol til 11. maj 2021. Det fremgår af en orienteringsskrivelse i Folketingets retsudvalg. Det vil sige, at de gældende regler, der udløber 12. november, forlænges med et halvt år.

Danmark har siden januar 2016 haft midlertidig grænsekontrol mod Tyskland. Den er løbende blevet forlænget. I marts blev den danske grænse lukket helt for at mindske spredningen af coronavirus. Det betød, at kun personer med et anerkendelsesværdigt formål kunne rejse ind i landet. Siden er der skruet ned for den coronabegrundede grænsekontrol. 3. september gik man over til en mere stikprøvebaseret kontrol.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) henviser i orienteringen til, at kontrollen nu forlænges på grund af sikkerhedssituationen. I en længere orientering til EU-Kommissionen henvises blandt andet til truslen fra militante islamister og organiserede kriminelle. De kan udnytte den frie bevægelighed i Schengen-landene. Det var samme begrundelse, der blev anvendt, før pandemien ramte Europa.

Ritzau 

https://www.dknyt.dkartikel/danmark-forlaenger-graensekontrol-til-maj-2021