DK Nyt

Dagpengemodtagere i Greve skal i gang med en faglært uddannelse

En mio. kr. fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering går til uddannelsesambassadør i små to år. 200 dagpengemodtagere skal uddannes.
26. FEB 2019 12.45

GREVE: Greve Kommune vil bruge en mio. kr. på at hjælpe ufaglærte ledige i gang med en uddannelse. Betragtningen er, at faglærte dagpengemodtagere har lettere ved at komme i arbejde.

Målet med initiativet er, at omkring 200 dagpengemodtagere kommer i gang med en uddannelse inden udgangen af 2020, fortæller beskæftigelsesudvalgsformand Morten Dahlin (V).

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det er nemmere at få et godt job, hvis du har en uddannelse. Sådan har det altid været, og derfor er jeg glad for, at vi nu får flere midler til at hjælpe vores ufaglærte ledige med at komme i gang som voksenlærling eller noget helt andet, siger han.

Pengene til initiativet kommer fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der har bevilget knap en mio. kr. Indsatsen løber frem til udgangen af 2020.

Midlerne skal bruges til at ansætte en såkaldt uddannelsesambassadør, som blandt andet styrker samarbejdet med uddannelsesinstitutioner og a-kasser. Derudover skal ambassadøren udvikle kompetencerne hos medarbejderne i jobcenteret, så de bedre kan rådgive og motivere de ufaglærte dagpengemodtagere.

mk

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/dagpengemodtagere-i-greve-skal-i-gang-med-en-faglaert-uddannelse