DK Nyt
COWI-sagen i Svendborg lukker

COWI-sagen i Svendborg lukker

COWI og kommunen er enige om at lukke sagen om beregningsgrundlaget for udlicitering af entreprenørydelserne i mindelighed
26. MAR 2012 6.03

SVENDBORG: En udbudssag har skaffet Svendborg Kommune mange problemer på halsen – bl.a. fordi det få timer før et byrådsmøde i starten af marts i år kom frem, at det var blevet knap halvanden million kroner dyrere at passe byens parker og veje, fordi konsulentfirmaet COWI havde regnet forkert to gange.

Det resulterede i, at borgmesteren ikke længere havde tillid til COWI og umiddelbart efter fyrede konsulentfirmaet.

- Samarbejdet med COWI sådan helt konkret omkring dette her, ophører omgående. Og så sætter vi vores egen revisionsvirksomhed ind over, sådan at vi får vendt alle tal igen, sagde borgmester Curt Sørensen (S) til DR Fyn i starten af måneden.

Revisionsfirma indover
Sidenhen har revisionsfirmaet BDO lavet en kontrolgennemgang af beregningerne på foranledning af Svendborg Kommune.

COWI fik i sidste uge på et møde fremlagt BDO's kontrolgennemgang og COWI og Svendborg Kommune har fundet en for begge parter tilfredsstillende løsning, der indebærer, at der gives et nedslag i honoraret.

Af forretningsmæssige grunde er aftalen fra COWIs side indgået under forudsætning om gensidig fortrolighed om aftalens nærmere indhold.

Hverken Svendborg Kommune eller COWI ser anledning til at foretage sig yderligere i forhold til den anden part i sagen, og begge parter anser herefter sagen for afsluttet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Foto: http://www.flickr.com/photos/leehaywood/4664374088/sizes/z/in/photostream/

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/cowi-sagen-i-svendborg-lukker