Coronavirus lukker fertilitetsklinikker landet over

Barnløse kan ikke få hjælp til at få børn imens coronavirusset hærger i landet. Fertilitetsklinikkerne lukker.
29. MAR 2020 14.49
TEMA: Corona

Fertilitetsklinikker landet over er midlertidigt lukket som følge af coronavirus, og mange barnløse må derfor vente med at få fertilitetsbehandling. Det fortæller Ulla Breth Knudsen, professor og overlæge ved Fertilitetsklinikken på Regionshospital Horsens, til DR.

Lukningerne sker både for at undgå smitte på klinikkerne, men også for at personalet kan hjælpe til andre steder på hospitalet, skriver DR.

- Der vil jo være patienter på hospitalet, der har covid-19. Hvis kvinder og par, der skal komme til behandling hos os – måske med offentlig transport – kommer i nærheden af nogen, der kunne være smittede, så kan de selv blive syge eller sprede smitten, siger Ulla Breth Knudsen til DR.

På klinikken i Horsens fortsætter man dog de behandlinger, der allerede er i gang, men man siger nej til nye patienter. De udsatte behandlinger skuffer en masse par, men samtidig har de stor forståelse for situationen, fortæller Ulla Breth Knudsen.

Når fertilitetsklinikkerne igen åbner, vil det uundgåeligt give en større kø til behandling. Mange har ofte forsøgt at blive gravide i årevis, og derfor vil den ekstra ventetid slide hårdt på dem, fortæller Tina Teglgaard fra Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse, til DR.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/coronavirus-lukker-fertilitetsklinikker-landet-over