DK Nyt

Coronarisiko sænkes i hele landet undtaget hovedstaden

For første gang siden januar er hele landet ikke i det højeste risikoniveau for covid-19, skriver minister.
13. MAR 2021 11.37
TEMA: Corona

Corona-risikoniveauet sænkes fra niveau 5 - det højeste niveau - til 4 i alle regioner undtaget Region Hovedstaden. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Risikoniveauet har været på det højeste niveau i hele landet siden 5. januar, hvor frygt for den britiske mutation fik myndighederne til at gå i alarmberedskab.

- Vi har en smitteudvikling, der er stabil, vi ser fortsat samfundssmitte, men vi får slået hurtigt ned på de lokale udbrud, når de viser sig, skriver Magnus Heunicke om sænkningen af niveauet.

De forskellige varslingsniveauer blev indført for at give en smule gennemsigtighed om, hvilke restriktioner der kunne være på vej i de forskellige regioner for at inddæmme smitten med covid-19.

Det har været kritiseret, at alle regioner blev fastholdt på niveau 5 de seneste måneder, selvom smitten i nogle regioner var meget lav.

Fastholdt på grund af B117

Niveauet 5 dækker over "udbredt samfundssmitte", at sundhedsvæsnet er presset, og at "der er risiko for, at behandlingskapaciteten på sygehusene overstiges".

Men det højeste niveau - og dermed tilhørende meget strikse restriktioner - blev fastholdt grundet frygt for, at den britiske mutation, B117, ville få smitten til at stige.

- Med baggrund i, at den samlede udvikling i epidemien er stabil med et kontakttal på 1 på trods af, at B117 nu er den dominerende virusvariant nationalt, nedjusteres risikoniveauet til niveau 4 i hele landet samt i Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Sjælland.

- Risikoniveauet fastholdes på niveau 5 i Region Hovedstaden, da incidensen i denne region er højere end resten af landet og kontakttallet i regionen er over 1, skriver covid-19-risikogruppen, der overvåger smitten om at sænke niveauet.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/coronarisiko-saenkes-i-hele-landet-undtaget-hovedstaden