DK Nyt
Coronaramt Folkemøde byder på 250 fysiske debatter
Det bliver ikke som det plejer., men det bliver. Her Cirkuspladsen i Allinge.
Foto: Nils Meilvang, Ritzau Scanpix

Coronaramt Folkemøde byder på 250 fysiske debatter

12 scener i åbne telte giver mulighed for 500 gæster i hver af fire sektioner.

BORNHOLM: Den seneste genåbningslempelse gør Folkemødets corona-version mere konkret. Foreningen Folkemødet har for længst erklæret, at demokratifestivalen ville blive til noget i en eller anden form i år, og med nattens aftale er der nu klarhed over retningslinjerne.

- Nu kan vi med sikkerhed sige, at Folkemødet bliver afholdt - både fysisk på Bornholm og digitalt på vores hjemmeside. Vi har i lang tid forberedt os på at lave 12 scener i helt åbne telte fordelt i fire sektioner inden for et indhegnet Folkemødeområde med smuk udsigt over Østersøen. Der vil være masser af spændende partiledertaler, 250 forskellige politiske debatter og kulturelle indslag, siger direktør Camilla Laudrup fra Foreningen Folkemødet.

Trods restriktionerne er der mulighed for 250 debatter fordelt på 12 scener. Syv af dem bliver livestreamet på Folkemødets hjemmeside, og kan desuden ses forskudt som videoklip.

I Allinge bliver arrangementet fysisk opdelt i fire sektioner med op til 500 mennesker i hver. Programmet vil byde på kendte elementer som partiledertaler, politiske debatter og blandt andet uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker.

Det præcise program offentliggøres senere i denne uge, og onsdag i næste uge åbnes der for billetbestilling. Behovet for demokratisk debat er ikke blevet mindre under pandemien, konstaterer folkemødedirektør Camilla Laudrup.

https://www.dknyt.dkartikel/coronaramt-folkemoede-byder-paa-250-fysiske-debatter