Corona satte en stopper for kommunaldirektør-praktik
Jonas Poulsen er koncerndirektør i DK Company. Mandag d. 9. marts begyndte han i praktik som kommunaldirektør. Praktikken blev dog afbrudt af coronakrisen.
Foto: Stine Bidstrup, Ritzau Scanpix

Corona satte en stopper for kommunaldirektør-praktik

Ikast-Brandes kommunaldirektør, Flemming Storgaard, havde direktøren for Danmarks andenstørste tøjvirksomhed, DK Company, i praktik i marts. Men forsøget blev afbrudt af coronakrisen.
2. APR 2020 12.20

En uge i begyndelsen af marts fulgte Jens Poulsen, koncerndirektør i tøjvirksomheden DK Company, i hælene på Ikast-Brandes kommunaldirektør, Flemming Storgaard. Det skriver Kommunen.dk.

Idéen med praktikken kom, fordi de to direktører kendte hinanden i forvejen og længe havde talt om, at der var for få, der skiftede job mellem den private og offentlige sektor.

- Der går noget tabt, tror jeg. Det her er så et forsøg på at indhente noget af det tabte, siger Flemming Storgaard.

Modedirektøren nåede dog kun to dage som praktikant, før coronakrisen for alvor meldte sin ankomst i Danmark. Så de to direktører måtte skilles ad for at passe hver sin biks. Men inden da nåede der at komme gode ting ud af forsøget, fortæller Ikast-Brandes kommunaldirektør.

- Mine forventninger til praktikken blev i hvert fald indfriet allerede de første dage. Jens er god til at komme med input og til at se det hele fra en anden vinkel. Jeg har selv været i Ikast-Brande Kommune i 13 år og de sidste par år som kommunaldirektør. Det vil sige, at vanens magt er stor, siger Flemming Storgaard.

I løbet af talrige møder de første dage bød Jens Poulsen ind med flere idéer til løsninger, som man ikke var vant til at komme på i den offentlige sektor.

- Han har masser af erfaring, som vi kan blive klogere på. Så han fik af vide, at han netop ikke skulle være en flue på væggen, siger kommunaldirektøren.

Senere var det planen, at Flemming Storgaard skulle prøve en uge i hælene på Jens Poulsen i DK Company. Nu er de planer udskudt på ubestemt tid.

- Men jeg er helt sikker på, at vi begge synes, at det var gavnligt, og at det er et spændende eksperiment. Så det vil gerne fortsætte, siger Flemming Storgaard.

Læs hele historien om forsøget med kommunaldirektør-praktik her på Kommunen.dk

Om DK Company
DK Company er Danmarks næststørste modevirksomhed og omfatter tøjmærkerne:

Blend, BlendShe, Bon'A Parte, b.young, Casual Friday, Cream, Cuture, Denim Hunter, Dranella, fransa, Gestuz, ICHI, Inwear, Kaffe, Karen by Simonsen, Lounge Nine, Martinique, Part Two, Pulz, Saint Tropez, Soaked in Luxury, Solid og Tailored & Originals.

Under coronakrisen er alle butikker lukkede. 17. marts fyrede DK Company 125 medarbejdere.

Virksomhedens hovedkvarter ligger i Ikast.

https://www.dknyt.dkartikel/corona-satte-en-stopper-for-kommunaldirektoer-praktik