Corona og oliekrisen kan afspore to ud af tre planlagte projekter
Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix

Corona og oliekrisen kan afspore to ud af tre planlagte projekter

Kombinationen af to hårdtslående kriser kan resultere i, at to ud af tre planlagte olie- og gas projekter i 2020 bliver aflyst, vurderer Rystad Energy.

Det er en hårdtslående kombination af coronavirus og en pris- og udbudskamp mellem Rusland og Saudi-Arabien, som har ramt den globale olie- og gasbranche. Selskaber som Total, Shell og Equinor har allerede annonceret, at man nu slår bremserne i for en række investeringer og planlagte projeketer. 

Ifølge Rystad Energy kan krisen betyde, at to ud af tre planlagte olie- og gasprojekter i 2020 vil blive droppet.

I en ny analyse vurderer Rystad Energy således, at E&P-selskaberne (exploration and production) vil forsøge at spare op mod 900 mia. kr. i 2020 ved at stoppe en række ellers planlagte projekter i et forsøg på at afbøde konsekvenserne fra de to kriser. Det vil betyde, at de samlende investeringer vil være 68 pct. mindre end året forinden. 

- Upstream-selskaberne er nødt til at se skarpt på deres omkostningsniveau og investeringsplaner for at stå imod de økonomiske konsekvenser af de lave oliepriser og efterspørgelse. Vi kan allerede se, at virksomhederne er begyndt på at mindske deres udgifter for 2020, siger Audun Martinsen, Rystad Energys leder af Energy Sevice Research.  

 

esl

https://www.dknyt.dkartikel/corona-og-oliekrisen-kan-afspore-to-ud-af-tre-planlagte-projekter