DK Nyt

Coop vil bygge bydel til 4.500 indbyggere i Albertslund

Næste år regner Coop med at begynde byggeriet af Coop Byen, som forventes at stå færdig inden for ti år.
7. JUL 2020 6.33

ALBERTSLUND: Supermarkedskæden Coop forventer at den næste år vil indlede byggeriet af en ny bydel i Albertslund Kommune. Den nye bydel, kaldet Coop Byen, skal efter planen tilbyde boliger til op til 4.500 indbyggere, oplyser Coop.

Bydelen kommer til at bestå af cirka 1.600 lejligheder og 90 rækkehuse, der vil variere i kvadratmeterstørrelse. Hensigten er at tiltrække beboere i alle aldersklasser og i alle faser af livet, siger Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander.

- Coop Byen skal bygges op om de samme værdier som Coop står for, herunder: fællesskab, bæredygtighed, mangfoldighed og sundhed. Der skal være plads til alle. Lige fra den unge, nystartede familie til det ældre ægtepar, der flytter fra villaen, siger Lasse Bolander.

Arkitektselskabet Henning Larsen står for tegningerne til den nye bydel, som vil være præget af grønne områder og åbne vandløb. Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (S), glæder sig.

- Visionerne for Coop Byen er ambitiøse. De har klart potentialet til at realisere en ny og spændende bydel præget af grønne områder og åbne vandløb. Det passer godt ind i det Albertslund, vi kender, og det nye Albertslund som bliver resultatet af de øvrige igangværende byudviklingsprojekter. Summen af det hele tegner godt for fremtidens Albertslund, siger Steen Christiansen.

Supermarkedskæden Coop har i forvejen sit hovedkvarter placeret i Albertslund, og planen er at Coop Byen skal ligge rundt om hovedkvarteret. Byggeplanerne er fortsat under udarbejdelse og forventes fremlagt mere detaljeret til vinter.

Ifølge Coop forventes det samlede byggeri at være gennemført inden for ti år og koste over to mia. kr.

Ritzau

 

https://www.dknyt.dkartikel/coop-vil-bygge-bydel-til-4-500-indbyggere-i-albertslund