DK Nyt
Coachen slipper ikke før jobbet er der

Coachen slipper ikke før jobbet er der

Jobcoach styrker indsatsen med personlig sparring til langtidsledige i Horsens
23. SEP 2011 9.15

HORSENS: Dét skaber resultater for langtidsledige i Horsens Kommune, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet. Siden august er 17 langtidsledige ud af 75 kommet i enten job eller uddannelse, oplyser kommunen.

Hjælpen kommer fra et korps af professionelle coaches på Jobcenter Horsens, der ikke slipper de langtidsledige, før de er i enten job eller uddannelse.

Virksomhedskonsulent og coach Per Cramer, Jobcenter Horsens, fortæller:

- I forbindelse med tre måneders samtalen får de langtidsledige nu tilbud om at få en personlig coach, og det tager de fleste rigtig godt imod. Vi gøder jorden for jobs ved at tage kontakt til virksomhederne. Vi hjælper dem også med at udfylde en ansøgning, og har de personlige problemer med for eksempel at skifte fag, prøver vi i fællesskab på at løse dem.

Er nu åben for at skifte fag
- Nogle af de ledige har fået rigtig mange afslag på ansøgninger og har i den forbindelse oparbejdet en angst. Her er vores opgave som coach at give dem selvtillid og troen på, at de nok skal komme tilbage på arbejdsmarkedet.

For den 52-årige Axel Eysturstein har dét at få en personlig coach været en øjenåbner af de helt store. Axel er uddannet grafiker og typograf og har været i job i mange år. På grund af en presset branche blev han imidlertid arbejdsløs for et år siden.

- Jeg har fået gejsten tilbage og en fast tro på, at jeg nok skal få et job. Jeg har blandt andet fået vejledning i at skrive en kort og præcis ansøgning, og jeg har desuden rykket mig på det personlige plan. Indtil videre holder jeg fast i mit fag, men nu er jeg også åben over for eventuelt at skulle skifte til noget helt andet, fortæller Axel Eysturstein.

Indsatsen, der er led i regeringens ønske om at bekæmpe langtidsledigheden, støttes af Arbejdsmarkedsstyrelsen.

 

Axel Eysturstein har genvundet en fast tro på, at han nok skal komme i arbejde igen. (Foto: Horsens Kommune/Per Algreen)

 

https://www.dknyt.dkartikel/coachen-slipper-ikke-foer-jobbet-er-der