DK Nyt
Center for velfærdsteknologi skal lokkes til Odense

Center for velfærdsteknologi skal lokkes til Odense

Sundhedsministeren besøger i dag Odense for at se på velfærdsteknologi. Region og rådmand er klar med lobby-indsats
27. MAR 2012 6.30

ODENSE: I dag besøger sundhedsminister, Pia Olsen Dyhr (SF), Odense for at blive klogere på den syddanske satsning på velfærdsteknologi. Odense Kommune og Region Syddanmark vil under besøget fortælle ministeren, hvorfor Odense er det rette sted for et nationalt testcenter for velfærdsteknologi.

- Vi har i Odense allerede masser af praktiske erfaringer og viden om afprøvning af velfærdsteknologi. Bl.a. i form af vores partnerskab i fremtidslejligheden 'CareLab', hvor også borgere, personale, studerende og virksomheder kan komme og følge udviklingen eller deltage i konkrete test. Derfor vil det være helt oplagt at lægge et nationalt testcenter i Forskerparken, siger rådmand Jane Jegind (V).

Hun lægger ikke skjul på, at en af bagtankerne med invitationen af sundhedsministeren er at argumentere for, at et nationalt testcenter bør ligge i Odense. Det gør Region Syddanmarks formand Carl Holst (V) heller ikke.

- Regionen har en lang række virksomheder med globalt potentiale, især når det kommer til sundheds- og velfærdsinnovation. Vi tror på, at det her er et område, hvor vi også i fremtiden kan være en førende spiller, siger Carl Holst.

krn

https://www.dknyt.dkartikel/center-for-velfaerdsteknologi-skal-lokkes-til-odense