DK Nyt

Byrådsmedlem får 60 dages betinget, opfordrede til vold

Løsgænger Knud Ahrnkiel (eks-DF) står til at ryge ud af Kerteminde Byråd, hvis dommen opretholdes.
18. AUG 2020 14.12

KERTEMINDE: Byrådsmedlem Knud Ahrnkiel (løsgænger, eks-DF) er i Retten i Odense idømt 60 dages betinget fængsel, efter at han i september 2018 opfordrede til en forbrydelse i et facebookopslag, skriver Ritzau. Han har anket dommen, men hvis den stadfæstes, må han forlade byrådet og kan ikke genopstille ved KV21.

Det var en artikel hos TV Syd om et overfald i Kolding, som fik politikeren til tasterne. I artiklen fremgik det, at en gruppe unge mænd på 10-12 personer med mellemøstligt udseende skulle stå bag overfaldet.

'Fantastisk med den kulturberigelse, men hvor er vores friske ungdom henne, bør I ikke finde sammen, bevæbne jer, og sammen en gang for alle fjerne den ondskab, husk med ondt skal ondt fordrives,' skrev han i opslaget, som han fjernede efterfølgende.

Da Knud Ahrnkiel skrev opslaget, var han medlem af Dansk Folkeparti, men meldte sig ud som en direkte konsekvens af opslaget. Han ønsker ifølge Ritzau ikke at kommentere dommen.

Nye valgbarhedsregler fra sidste år gør det til en ekspeditionssag at fjerne et byrådsmedlem, der idømmes frihedsstraf, uanset om den er betinget eller ubetinget. Det gælder fra endelig dom, og da Knud Ahrnkiel har anket dommen til landsretten, er hverken straffesagen eller hans byrådsfremtid afgjort endnu.

 

https://www.dknyt.dkartikel/byraadsmedlem-faar-60-dages-betinget-opfordrede-til-vold