DK Nyt

Byråd til bank: Behold jeres hovedsæde hos os

KORT NYT30. DEC 2020 9.00

LEMVIG: Med en forestående fusion mellem Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse står hovedsædet til at flytte fra Lemvig til Herning. Men det vil kommunalbestyrelsen i Lemvig meget gerne sætte en stopper for. Det skriver den i et debatindlæg i Folkebladet Lemvig.

"Vi er derfor dybt betænkelige ved, og oprigtigt kede af, at banken i forbindelse med en fusion vil flytte hovedsædet til Herning. Bankens lokale forandring forsvinder over tid. Det vil koste mange lokale arbejdspladser. Også udover dem, der konkret rykkes væk fra bankens nuværende hovedsæde i Lemvig. Færre børn skal passes, færre huse købes eller renoveres og så videre. Derfor håber vi i kommunalbestyrelsen, at I (Vestjysk Bank) genovervejer planerne om at flytte hovedkvarteret og i stedet forbliver lokal. Vi håber, Vestjysk Bank vil Lemvig – vi vil Vestjysk Bank og vil gerne beholde jer her. Vi vil en lokal Vestjysk Bank," skriver kommunalbestyrelsen blandt andet. 

Hovedsædet har ligget i Lemvig siden 1874. Den planlagte fusion godkendes efter planen på en generalforsamling 13. januar. Ifølge bankerne skal et hovedsæde i Herning sikre, at medarbejdere fra begge banker kan komme lige nemt dertil. Den Jyske Sparekasses hovedsæde ligger i Grindsted.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/byraad-til-bank-behold-jeres-hovedsaede-hos-os