Brønderslev sparer penge på at afsløre socialt bedrageri

KORT NYT25. JAN 2019 12.30

BRØNDERSLEV: Ud af 125 anmeldte sager om snyd med offentlige ydelser, har 24 af sagerne resulteret i ophør og/eller tilbagebetaling af offentlige ydelser. Det svarer til en beregnet årlig besparelse på knap 2,6 mio. kr. for det offentlige. Afsløringerne i 2018 betød en beregnet besparelse på knap 1,2 mio. kr. for kommunen selv, skriver Nordjyske.

Det er kommunen, der skal bevise, at en borger har snydt med offentlige ydelser. Oftest findes der kun dokumentation for én eller to måneder, og det afspejler sig i det beløb, som kommunen får tilbage fra borgerne. De 24 sager i 2018 har kun resulteret i 109.421 kr., som er blevet betalt tilbage til Brønderslev Kommune.

I 2018 fik kommunen i alt 161 anmeldelser om socialt bedrageri med børneydelser, boligsikring, økonomisk friplads, pension, sygedagpenge og kontanthjælp. Der er både anmeldelser fra borgere, andre offentlige myndigheder, politiet, Skat og andre kommuner. Men størstedelen er blevet opsnappet af Brønderslev Kommune, som løbende arbejder på at blive endnu bedre til at afsløre socialt bedrageri.

eo

https://www.dknyt.dkartikel/brnderslev-sparer-penge-p-at-afslre-socialt-bedrageri