DK Nyt
Brev på vej til kommunerne: Husk rengøring
Der skal gøres grundigere rent end normalt i dagtilbud og på skoler, indskærper børne- og undervisningsministeren.
Foto: Lars Just, Ritzau Scanpix

Brev på vej til kommunerne: Husk rengøring

Pengene til ekstra rengøring ER bevilget, de skal ud på skoler og daginstitutioner og arbejde, indskærper minister.

Alle landets kommuner kan i denne uge forvente et brev fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), hvor hun vil indskærpe reglerne om, at der skal gøres ekstra rent i skoler og daginstitutioner.

- Pengene til ekstra rengøring ER bevilget, de penge SKAL ud og arbejde på skoler og institutioner, fordi det er afgørende for at mindske smittespredning, at der bliver gjort ordentligt rent, sagde hun på et pressemøde søndag.

Den løftede pegefinger til kommunerne kommer, efter at rengøringsniveauet er blevet kritiseret fra flere sider, blandt andet fra skolelederne.

- Rengøringsstandarden på skolerne er faldet, og det er til stor frustration for skolelederne, sagde formand Claus Hjortdal for nylig til Folkeskolen.

- Det er jo fint, at vi vasker og spritter hænder, men hvis ikke rengøringsstandarden på skolen følger med, så har det bare ikke den samme effekt, sagde han.

Grupper må ikke blandes 

Pernille Rosenkrantz-Theil vil ikke kun skrive til kommunerne i denne uge, men også til landets dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser for at indskærpe de regler, som allerede gælder, om at børn ikke skal blandes på tværs af de stamgrupper, de er i.

- Vi skal have en hverdag for børn og unge så tæt på normalen som muligt. Men det betyder ikke, at vi må læne os tilbage og slække på kravene i den sektor heller, tværtimod skal vi gøre, hvad vi kan for at få smitten ned, sagde ministeren og opfordrede alle til at genlæse retningslinjerne fra juni og tage stilling til, om man fortsat overholder dem.

- Der skal være ekstra stort fokus på, at børnenes ikke blandes på tværs af klasser og stuer, sagde hun.

Ret til visir

På ungdoms- og voksenuddannelser bliver det fremover et krav at bære mundbind, når man bevæger sig rundt, og en underviser, som underviser i mere end to klasser i løbet af en dag, skal bære mundbind eller visir hele dagen.

I grundskolen og dagtilbud bliver der ikke krav om mundbind eller visir, men lærere og pædagoger vil få ret til at anvende visir, hvis de ønsker det. Mundbind vil derimod ikke være tilladt, da børnene skal kunne aflæse de voksnes ansigtsudtryk, oplyste ministeren.

https://www.dknyt.dkartikel/brev-paa-vej-til-kommunerne-husk-rengoering