DK Nyt

Brækket ben på glat vej var ikke kommunal fejl

KORT NYT5. FEB 2021 14.11

FREDERICIA: Et brækket ben i november 2017 og en efterfølgende mengrad på otte pct. er, hvad der kan ske, har Retten i Kolding afgjort, og oven i de fysiske skader er derfor også kommet sagsomkostninger for 35.000 kr. skriver Fredericia Dagblad. Den dengang 14-årige tilskadekomnes familie ville have Fredericia Kommune kendt ansvarlig, men det sagde retten nej til.

Uheldet skete efter et kraftigt temperaturfald over få timer, som indtraf efter, at kommunen havde vurderet, at der ikke var behov for saltning. Da vejene alligevel blev isglatte, blev saltsprederne sendt ud, men inden da, var der en del, der var faldet, og kommunen havde selv postet en advarsel om det på sin Facebook-side.

Men "der er ingen forhold i sagen, der taler for, at prioriteringerne var uforsvarlige eller usaglige således, at de kan danne grundlag for at pålægge Fredericia Kommune et erstatningsansvar", fremgår det ifølge Fredericia Dagblad af dommen. At kommunen dagen efter saltede forbyggende "kan ikke tages til indtægt for, at det oprindelige skøn var usagligt eller uforsvarligt", refererer avisen tillige fra dommen.

mk

https://www.dknyt.dkartikel/braekket-ben-paa-glat-vej-var-ikke-kommunal-fejl