BP varsler fyringer af op mod 10.000 ansatte
CEO Bernard Looney forsøger at reducere BP's udgifter, hvilket nu betyder massive fyringer.
Foto: BP Images

BP varsler fyringer af op mod 10.000 ansatte

BP lovede ingen fyringer i tre måneder tilbage i marts. Den beskyttelse udløber snart, og BP varlser nu op mod 10.000 fyringer i løbet af resten af 2020.
9. JUN 2020 10.15
TEMA: Corona

British Petroleum (BP) har været hårdt ramt under coronakrisens lave oliepriser, som har medført at BP's indtægter er faldet med 66 pct. 

Det er derfor nødvendigt, at BP skærer i udgifterne, hvor man nu vil forsøge at reducere udgifterne med 25 pct. - eller hvad der svarer til knap 20 mia. kr., skriver CEO Bernard Looney i et indlæg på LinkedIn

- Vi bruger meget, meget mere, end vi tjener. Jeg taler om millioner af dollars hver dag, skriver Bernard Looney blandt andet. 

Bernard Looney varsler derfor, at op mod 10.000 ansatte vil blive nødt til at forlade BP i løbet af 2020. Størstedelen af de berørte jobs er onshore, kontor jobs, ligesom de fleste fyringer vil ske i slutningen af året. 

Tilbage i marts lovede BP, at ingen medarbejdere ville blive fyret i tre måneder for at skabe en smule sikkerhed i en usikker tid. Den tid udløber dog snart, og det er nødvendigt at se på afskedigelser, erkender Bernhard Looney.

I maj annoncerede BP, at man ville gennemføre en større rokade blandt ledende medabejder i BP, hvilket vil medføre, at 130 af 250 ledende medarbejdere vil blive afskediget. 

esl

 

https://www.dknyt.dkartikel/bp-varsler-fyringer-af-op-mod-10-000-ansatte