DK Nyt

Bornholm kræver test 72 timer før ankomst

KORT NYT28. FEB 2021 9.44

BORNHOLM: Fra på mandag vender Bornholm tilbage til en mere normal hverdag med åbne skoler, butikker og liberale erhverv. For at begrænse smitten bliver der samtidig indført krav om test for passagerer til og fra Bornholm, og de fleste detaljer er nu på plads.

- Jeg overbevist om, at både passagerene og transportørerne vil få det til at fungere, selvom det er en ekstra opgave. Vi er på et meget svært sted i pandemien, og derfor er det nødvendigt at holde fast i alle de gode vaner og få testet flere, så genåbningen ikke bliver sat over styr. Derfor vil jeg også opfordre til, at også de, der er undtaget kravet om en test, alligevel tager en test, hvis de kan, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Testen skal være foretaget inden for 72 timer før den pågældende skibs- eller flyafgang. Man kan anvende både en PCR-test og antigentest til at opfylde kravet. Hvis man har haft corona inden for de seneste 12 uger gælder den positive test også som adgang. Der er en række persongrupper, der er undtaget fra testkravet, herunder blandt andet børn under 15 år, personale på fly, skib, bus og godschauffører.

eo

https://www.dknyt.dkartikel/bornholm-kraever-test-72-timer-foer-ankomst