DK Nyt

Borgmestre protesterer over bumletog

DSBs planer om at erstatte IC3-tog med de ældre og langsommere MR-tog mellem Esbjerg og Aarhus får de to kommuners borgmestre op af stolen
KORT NYT17. OKT 2011 16.35

ESBJERG /  AARHUS: Når det bliver 1. december, og DSBs nye køreplan træder ikraft, så vil togene mellem Esbjerg og Aarhus pludselig skulle bruge en halv time mere for at tilbagelægge strækningen mellem de top store jnyske byer. DSB har nemlig besluttet at tage de hidtidige IC3-tog ud og indsætte de 10-15 år ældre MR-tog. Det får de to byers borgmestre til at reagere, fortæller Berlingske.

- Jeg tror, mange vil fravælge togmuligheden, og det er jo regeringens formulerede målsætning, at man vil have flere ind i den kollektive trafik, så det er et helt forkert skridt at tage, siger Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup (V).

- Man bruger mange milliarder på nye signaler, og man har nogle tog, som var moderne for 30 år siden. Hvis det ikke var fordi, det betyder forringelser i hverdagen for de mennesker, der har brug for at rejse med tog, så var det grinagtigt. Det er så alvorligt det her, at den nye regering må prøve at kigge på, hvordan man får rejsetiden ned i stedet for at sætte den op, siger Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) til avisen.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/borgmestre-protesterer-over-bumletog