DK Nyt
Borgmestre opfordrer københavnerne til at blive hjemme
Antallet af testcentre i København er øget, et ottende pop-up-center er nu på vej for at sikre tilstrækkelig kapacitet til at få testet alle 15-25-årige.
Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

Borgmestre opfordrer københavnerne til at blive hjemme

Stigningen i smitten er skræmmende, siger overborgmesteren, som sender bøn til sine borgere.
15. DEC 2020 6.40
TEMA: Corona

KØBENHAVN: Stadigt flere testes positiv med corona i Københavns Kommune, og derfor opfordrer overborgmester Lars Weiss (S) nu på det kraftigste byens borgere til at stramme sig ekstra an og begrænse deres sociale liv.

Incidensen i kommunen er firedoblet på få uger til 786, det højeste i landet. Samtidig er det nu 4,3 pct. af de testede, som viser sig at være smittet.

Han opfordrer til, at københavnere i stort omfang holder sig hjemme og begrænser sig til at se ganske få mennesker - og vel at mærke de samme få mennesker.

- Selvom vi alle trænger til at slippe for corona, så er vi ikke ved slutningen endnu. Desværre. Tværtimod står vi lige nu over for en skræmmende stigning i smitten, som kræver en ekstra indsats fra os allesammen for at stoppe smittespredningen, siger han.

Kommunen har netop sendt breve til 25.000 forældre via e-boks og til 100.000 unge med opfordring til, at de unge bliver testet. Selv om smitten stiger i alle aldersgrupper, florerer den vildest blandt de 10-29-årige, som har en incidens på over 1.000 - hvilket vil sige, at mere end én ud af 100 er blevet smittet den seneste uge.

Ved at være ude af kontrol

Også sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) opfordrer byens borgere til at tage et ansvar og holde sig så meget hjemme som muligt.

- Drop julehandlen og bliv hjemme, lyder opfordringen fra hende i Radioavisen. 

- Når vi på vores plejehjem har lige så mange smittede som i foråret, så har vi et problem i denne by, og så er smitten desværre ved at være ude af kontrol, siger hun. 

Sisse Marie Welling konstaterer, at alle kommunalt ansatte, der kan hjemsendes, er sendt hjem, og at det er svært at komme med flere greb, medmindre man skal ud i en ny, egentlig nedlukning som den i foråret.

ak

https://www.dknyt.dkartikel/borgmestre-opfordrer-koebenhavnerne-til-at-blive-hjemme