DK Nyt
Borgmestre er vrede over nye erhvervsklynger

Borgmestre er vrede over nye erhvervsklynger

Det er svært at se den geografiske balance, mener borgmestre i Region Sjælland.

SJÆLLAND: Fredagens udmelding om, hvor de 14 nye erhvervsklynger skal ligge, har vakt undren og vrede hos en række borgmestre på Sjælland og Lolland-Falster.

Klyngerne skal fungere som netværk mellem forskningsmiljøer og virksomheder på de områder, hvor dansk erhvervsliv står stærkt, fx miljø, energi, fødevarer og det maritime område.

De blev udpeget af uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fredag efter indstilling fra Danmarks Erhvervsfremmebetyrelse. Først på sommeren krævede hun en bedre geografisk spredning af klyngerne, og det bar frugt, så der nu er en geografisk balance, erklærede hun fredag.

Men en række borgmestre er langt fra enige.

"En krigserklæring", kaldes fordelingen fx af Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S) på Facebook.

 

Jeg betragter denne fordeling som en krigserklæring mod Region Sjælland og dermed også Lolland.????

Slået op af Holger Schou RasmussenFredag den 2. oktober 2020
 
Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S) havde svært ved at finde ord for sin harme.

Jeg er mundlam ????

Slået op af Thomas AdelskovFredag den 2. oktober 2020

 

Også Faxes borgmester Ole Vive (V) er utilfreds.

Ud af 14 nye erhvervsklynger og 60 repræsentationer har Sjælland fået 0 !!!!! NUL ???? Det er simpelthen en ommer ! I følge...

Slået op af Ole ViveFredag den 2. oktober 2020

 

Ifølge TV2 Øst havde de 17 borgmestre i Region Sjælland på forhånd sammen med Erhvervshus Sjælland peget på fire områder, hvor regionen kunne have en klynge, nemlig bygge- og anlæg, sciense, grøn energi og fødevarer. Men det lykkedes altså ikke.

- Med Femernbyggeriet ligger det lige til højrebenet for eksempel at placere en bygge-anlægsklynge her i regionen, og jeg synes ikke, man kan være bekendt slet ikke at tænke Region Sjælland ind i det her, siger borgmester John Brædder (G) fra Guldborgsund til TV2 Øst.

Flere af borgmestrene siger til tv-stationen, at de nu vil gå videre med sagen og bede Ane Halsboe-Jørgensen genoverveje sagen. Og hun er tilsyneladende lydhør.

- Jeg lover, at jeg kommer til at følge op på, at klyngerne er tilgængelige for virksomheder på Sjælland, og at der også kommer yderligere tiltag. Vi kommer til at se på, hvad vi kan gøre på bagkant af det her, siger hun til TV2 Øst og understreger, at det er klyngerne selv, der har valgt, hvor de vil være til stede.

ak

 

https://www.dknyt.dkartikel/borgmestre-er-vrede-over-nye-erhvervsklynger