Fra klimademonstrationer i København januar 2019.
Foto: Jens Dresling, Ritzau Scanpix

Borgerforslag om klimalov: 50.000 skrev under på 14 dage

Fem partier i oppositionen har aftalt hurtigt at indkalde til en forespørgselsdebat for at behandle forslagets tanker om en klimalov.

FOLKETINGET: Knap 14 dage tog det 11 miljø- og udviklingsorganisationer at nå de nødvendige 50.000 underskrifter til et borgerforslag om en ny og mere skarp dansk klimalov. Det fremgår af borgerforslag.dk tirsdag aften omkring klokken 21.30.

De 11 organisationer ønsker med en ny klimalov at sikre, at Danmark træder aktivt ind i kampen mod klimaforandringerne. Forslaget lægger blandt andet op til, at Danmark skal forpligte sig til at sætte nationale klimamål, der lever op til Paris-aftalen.

De nuværende danske klimamål er frem mod år 2050, og der er det ifølge Troels Dam Christensen, sekretariatsleder for 92-gruppen, som er en paraplyorganisation for grønne ngo'er, for sent, hvis Danmark skal bidrage til at nå Paris-aftalen og holde den forventede temperaturstigning på under 1,5 grad.

Derudover skal der ifølge forslaget fastsættes femårige delmål og særlige klimamål for sektorer som landbrug, transport og energiforsyning.

Socialdemokraternes klimaordfører, Jens Joel, fortæller, at de fem partier i oppositionen har aftalt hurtigt at indkalde til en forespørgselsdebat i Folketinget for at behandle forslagets tanker om en klimalov.

 

Det er WWF Verdensnaturfonden, Greenpeace, CARE Danmark, Danmarks Naturfredningsforening, Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp, Det Økologiske Råd, Verdens Skove, VedvarendeEnergi, 350 Klimabevægelsen og Den Grønne Studenterbevægelse, der står bag borgerforslaget om en ny klimalov.


Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/borgerforslag-om-klimalov-50-000-skrev-under-p-14-dage