DK Nyt

Boligforening tidligere ramt af skandale

BOLIGSKANDALEN Den nu fratrådte forretningsfører i Randersegnens Boligforening kom selv til for at rydde op efter en lignende skandale i 1994
KORT NYT7. NOV 2011 10.08

RANDERS: Det er ikke første gang, Randersegnens Boligforening har været afsløret i en skandalesag om ulovlig belåning af boligbyggerier og alvorligt rod i regnskaberne - uden at nogen af de tilsynsførende kommuner opdagede noget. Lokalavisen Norddjurs fortæller, at en skandale, der på flere punkter ligner den, boligforening og kommune lige nu står midt i, oprulledes i 1994.

Den daværende forretningsfører blev også fjernet fra posten med øjeblikkelig virkning, og et byrådsmedlem anmeldte ham til politiet. Det var Bjarne Overmark, der også i dag sidder i Randers byråd for Beboerlisten, og som i den aktuelle boligskandale stod bag et mindtalsforslag om at udskyde kommunens godkendelse af de 10 boligbygerier, til der er kommet styr på økonomien.  

Også i 1994 handlede sagen bl.a. om låneoptagelser, der kom til at påføre boligforeningen store tab. Og ikke færre end 10 kommmuner havde i årevis godkendt regnskaber for boligforeningen, der havde alvorlige fejl. Det samme havde boligforeningens bestyrelse og diverse revisorer, fortæller avisen.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/boligforening-tidligere-ramt-af-skandale