DK Nyt

Boligafdeling underkendt: 96 familier skal genhuses

HELSINGØR: Boligkvarteret Nøjsomhed i Helsingør står på kanten til at havne på den såkaldte hårde ghettoliste. Det vil boligselskabet og Helsingør Kommune for enhver pris undgå - og dermed står 96 familier til at skulle flytte, skriver TV2 Lorry.

Et repræsentantskabsmøde i Boliggården, der driver Nøjsomhedbebyggelsen, har godkendt den helhedsplan, der indebærer, at familierne skal tvangsflyttes. Dermed er en afstemning i selve den pågældende boligafdeling underkendt, for her stemte beboerne nej. Hovedargumentet for at tvangsflytte de 96 familier er at undgå, at Nøjsomhed havner på den hårde ghettoliste, så hele 60 pct. af de almene familieboliger enten skal sælges, ommærkes eller rives ned.

Fra Boliggården lyder det, at der bliver tale om 'skånsom' genhusning af familierne, så de er fraflyttet inden udgangen af september. Familierne vil blive tilbudt boliger i andre afdelinger i Boliggården i Helsingør, ligesom man vil undersøge, om alderspensionister kan genhuses i Nøjsomhedsbebyggelsen. Endelig kommer frivillig fraflytning muligvis også på tale.

Læs hele historien på TV2 Lorry.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/boligafdeling-underkendt-96-familier-skal-genhuses