DK Nyt
Børne- og ungehospice er årets sundhedsbyggeri
- Vores vision var, at vores nye børne- og ungehospice skulle rumme plads for liv, leg og lindring, og den vision er i høj grad blevet til virkelighed, siger Dorit Simonsen, hospiceleder i Strandbakkehuset og Hospice Djursland.
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Børne- og ungehospice er årets sundhedsbyggeri

Strandbakkehuset i Rønde på Djursland vinder titlen som årets sundhedsbyggeri, fordi projektet lykkes med at indleve sig i særligt sårbare menneskers behov.
20. MAR 2021 12.56

MIDTJYLLAND: Vinderen af Årets Sundhedsbyggeri 2021 er Strandbakkehuset i Rønde på Djursland. Det er landets første nybyggede børne- og ungehospice. Det er Nohrcon, der netop har offentliggjort vinderen, der blev fundet på baggrund af en offentlig afstemning og en fagjurys vurderinger. Juryen fremhævede blandt andet projektets store indlevelse i de særlige sårbare menneskers behov.

Det er fjerde år i træk, at Nohrcon sætter fokus på de gode eksempler på sundhedsbyggeri. Sidste år gik prisen til udvidelsen af Sønderjyllands nye akutsygehus i Aabenraa. I år stod valget mellem tre demensplejehjem og så børne- og ungehospicet.

- Strandbakkehuset er på alle måder unikt. Jeg er på Region Midtjyllands vegne utrolig stolt af det tilbud om omsorg og lindring, vi her kan give familier med meget syge børn. Rammerne fortjener især hospicebestyrelsen og -ledelsen ros for at skaffe midler til, siger Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Naturen helt tæt på

Strandbakkehuset vinder, fordi der er skabt hjemlige rammer for den lindrende omsorg og behandling til de svært syge børn og deres familier i en sårbar tid. Husets placering på toppen af en skrænt giver udsyn og inspiration til fordybelse og refleksioner og inviterer naturen helt tæt på.

Huset består af seks familieboliger, et personaleafsnit og flere fælles funktioner. Boligerne forskyder sig udover skrænten tæt på skovgrænsen med kig over de grønne omgivelser.

Fællesrummet - Hjerterummet - binder husets forskellige funktioner sammen med den omkringliggende natur. Store glaspartier og direkte stiforbindelser ind i rummet er med til at understrege dette.

eo

 

https://www.dknyt.dkartikel/boerne-og-ungehospice-er-aarets-sundhedsbyggeri