DK Nyt

Midt- og vestjyske borgmestre: :
Bevar bredbåndspuljen - ikke mindst under corona

Business Region MidtVest savner puljen i udkastet til finanslovsaftale.

De syv borgmestre i Business Region MidtVest er gået sammen om at kæmpe for den nationale bredbåndspulje. Alene i år søger mere end 2.000 adresser fra de syv kommuner om støtte til hurtigere bredbånd, oplyser samarbejdet.
 
Siden den statslige bredbåndspulje blev oprettet i 2016 har flere end 12.000 familier, virksomheder og sommerhusejere modtaget støtte til at få hurtigt bredbånd. Alene i år søger mere end 2.000 adresser fra de syv kommuner, der indgår i Business Region MidtVest, om at få støtte fra puljen.

- Vi ser derfor med stor bekymring på, at der i dette års udkast til finanslovsaftale ikke er afsat midler til at videreføre bredbåndspuljen, siger Hans Østergaard (V), borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han står som afsender på det brev, der er sendt på vegne af syv midt- og vestjyske kommuners borgmestre til finansminister Nicolai Wammen (S) og energiminister Dan Jørgensen (S). Her gør borgmestrene opmærksom på de konsekvenser det vil have i de tyndere befolkede landdistrikter, hvis bredbåndspuljen ikke videreføres.

Syv kommuner bag

Brevet er sendt på vegne af Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer kommuner. Og budskabet er klart:

Alt for mange familier, iværksættere og SMV'er har ikke mulighed for at koble sig på det digitale Danmark. Samtidig er hurtig bredbånd fundamental for virksomheders og iværksætteres muligheder for at konkurrere, for fremtidens sundhedsvæsen og for den digitale familie.

- Coronakrisen har kun tydeliggjort, hvor vigtig den digitale infrastruktur er for os alle sammen. Derfor kan vi ikke tillade, at en alt for stor gruppe efterlades uden mulighed for at koble sig på nettet. Det skal vi løse, og derfor skal bredbåndspuljen bevares, siger Hans Østergaard.

ka
 
 
 
 
 


 
 
 

https://www.dknyt.dkartikel/bevar-bredbaandspuljen-ikke-mindst-under-corona