DK Nyt
Bestseller sponserer international skole

Bestseller sponserer international skole

I august 2013 kan International School Ikast-Brande rykke ind i en helt ny skolebygning til 40 mio. kr.
14. MAR 2012 13.47

IKAST-BRANDE: Bygningen er ideelt placeret ved siden af Ikast-Brande gymnasium. Et konsortium, der består af ISIB, Ikast-Brande Kommune og tøjfirmaet Bestseller står bag finansieringen, oplyser skolen.

- Siden ISIB blev etableret i 2009 har skolen oplevet en eksplosiv vækst fra 12 til de nuværende 115 elever fra 27 lande, siger Niels Laurits Thygesen, formand for ISIBs bestyrelse.

- Det beviser, at vi så rigtigt, da vi pegede på behovet for en ægte international skole i området. Det er derfor med glæde og taknemmelighed, at vi i dag kan offentliggøre vores planer for opførelse af en skolebygning, der vil være et solidt fundament for ISIBs fremtid'.

Projektet, som endnu ikke er færdigudarbejdet i detaljer, omfatter en moderne, arkitekttegnet bygning på ca. 2500-3000 m2 med alle de nødvendige faciliteter til at drive en tidssvarende, international skole. Beliggenheden ved siden af Ikast-Brande gymnasium med den internationale IB linje er ideel, da der vil være synergi både med hensyn til udveksling af lærere og udnyttelse af lokaler. Ligeledes vil de internationale elever på ISIB opleve en mere naturlig overgang til IB uddannelsen.

Både danske og udenlandske elever
- Jeg er stolt af, at vi i Ikast-Brande kan tilbyde en international uddannelse til de udenlandske familier, der arbejder på egnens store virksomheder, men også til de danske elever der ønsker en international uddannelse, siger borgmester Carsten Kissmeyer (V).

Konsortiet har arbejdet med planerne for den nye skolebygning i et års tid, og med den nuværende vækst, hvor familier helt fra Kolding og Aarhus vælger at melde deres børn ind i ISIB, er det realistisk at regne med 175 elever i 2015. Med udgangspunkt i dette tal og den planlagte finansiering af den nye skolebygning vil ISIB have en forsvarlig økonomi i 2015.

- Den nye skolebygning, hvor der også er tænkt over eventuelle behov for udvidelse, vil give perfekte rammer for at skabe et internationalt miljø, hvor tryghed og indlæring er i højsædet. Sammen med Ikast-Brande gymnasium og IB linjen kan vi opbygge et internationalt, campus-lignende uddannelsesmiljø og dermed udfylde et hul i områdets uddannelsesstruktur, slutter Niels Laurits Thygesen.

Bestseller A/S yder 50 pct. svarende til 20 mio. kr. samt 600.000 kr. i årligt tilskud i 10 år
Ikast-brande Kommune yder 30 pct. svarende til 12 mio. kr. og intet årlig tilskud
Skolens støtteforening (andre sponsorer) yder 20 pct. svarende til 8 mio. kr. og intet årligt tilskud.

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/bestseller-sponserer-international-skole