DK Nyt
Behnkes torturudtalelser - bevidst pressestrategi eller tanketorsk?

Behnkes torturudtalelser - bevidst pressestrategi eller tanketorsk?

Tom Behnke har mødt stærk kritik for sin udtalelse om anvendelse af tortur. De politiske kommentatorer Jarl Cordua og Niels Krause-Kjær analyserer sagen på AGORA
16. MAR 2012 13.34

Af Camilla Boyhus Madsen, [email protected]

Onsdag udtalte Tom Behnke i flere medier, at han mente det ville være i orden, hvis dansk politi brugte de nødvendige midler for at forhindre alvorlige forbrydelser. Den udmelding måtte stå for egen regning og han fik ikke opbakning fra hverken den resterende opposition eller partifæller. Idag valgte han så at trække udtalelsen tilbage og understrege, at han på ingen måde går ind for tortur.

Men spørgsmålet er, om de konservatives meningsmålinger er nået et så desperat niveau, at de forsøger sig med Simon Spies´gamle talemåde om, at 'dårlig omtale er bedre end ingen omtale'. Nej, mener politisk kommentator Jarl Cordua. Han vurderer, at der i den grad er tale om en bommert fra Behnke:

- Det siger lidt om talentmanglen hos De Konservative, at man kan udvise så talentløs mediehåndtering, som Behnke har præsteret. Det sætter en tyk streg under de problemer, som De Konservative har.

Og Jarl Cordua mener ikke, at det er et fejltrin, De Konservative kan se igennem fingre med:

- Spørgsmålet er, om Lars Barfoed ikke skulle overveje at fjerne Behnke som retsordfører og gøre ham til ordfører for eksempel biltrafik i Jylland.

Niels Krause-Kjær påpeger, at der muligvis har ligget en bevidst strategi til grund for Tom Behnkes udtalelser:

- I politik kan det nogen gange være en fordel at finde det ledige standpunkt, og her har Tom Behnke i hvert fald fundet et ledigt standpunkt. Men nogengange skal man spørge sig selv, hvad grunden er til, at det standpunkt er ledigt. Nu er det nok gået op for ham, hvorfor det standpunkt var ledigt.

I hvor høj grad har sagen skadet de konservatives troværdighed? Deltag i debatten her.

 

https://www.dknyt.dkartikel/behnkes-torturudtalelser-bevidst-pressestrategi-eller-tanketorsk