DK Nyt

Beboere på plejehjem smittet med britisk variant

Mindst tre beboere i Næstved er ramt af særligt smitsomt variant. På flere plejehjem landet rundt er beboere smittet, efter at de var vaccineret første gang.

Mindst tre beboere på plejehjemmet Kildemarkscenteret i Næstved er konstateret smittet med den britiske coronavariant B117, oplyser direktør for Sundhed og Ældre Jakob Bigum Lundberg til TV2 Øst.

I alt er 21 borgere og 21 medarbejdere konstateret smittet med coronavirus, og de tre er altså med sikkerhed den britiske variant, som er mere smitsom end den "normale" coronaversion. 

Der bor i alt 99 beboere på plejehjemmet fordelt på tre centre, og smitten har ramt et af dem. De to første medarbejdere blev konstateret smittet 31. december. Alle beboerne er vaccineret én gang.

Flere steder er vaccinerede smittet

Også andre steder i landet er beboere på plejehjem blevet smittet, selvom de var vaccineret første gang.

Det gælder blandt andet Omsorgscentret Enggården i Dragør, hvor seks beboere og syv ansatte ifølge TV2 Lorry er testet positive for covid-19. Det sker ti dage efter, at beboerne blev vaccineret første gang.

Også på plejecenter Rosenhaven i Ballerup er 15 beboere og 12 medarbejdere testet positiv fredag, oplyser Ballerups borgmester, Jesper Würtzen (S), til tv-stationen.

I den anden ende af landet flere beboere på plejehjem i Holstebro og Varde kommuner blevet smittet, efter at de var vaccineret, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Sundhedsstyrelsen vil 94-95 pct. af de personer, der får vaccinen, være beskyttet mod covid-19, og den fulde effekt opnås først en-to uger efter andet stik.

ak

https://www.dknyt.dkartikel/beboere-paa-plejehjem-smittet-med-britisk-variant