DK Nyt
Barseludligningsloven lever op til sit formål

Barseludligningsloven lever op til sit formål

Den fremmer ligestillingen på det private arbejdsmarked

Ordningen, der skal forhindre, at økonomiske forhold bliver en barriere for kvinder i den fødedygtige alder, lever op til sit formål. Den gavner primært kvinderne og medvirker samtidig til at fremme ligestillingen på det private arbejdsmarked. Det konkluderer en ny evaluering fra Beskæftigelsesministeriet.

Ordningen indebærer, at alle private arbejdsgivere får udligning for udgifter til medarbejdere på barsel- og forældreorlov. Og evaluering viser også en tendens til, at mænd i stigende grad tager del i forældreorloven, og at arbejdsgiverne er blevet mere positive over for mænds barselsorlov.

- Loven lever op til sit formål. Barseludligningen er skræddersyet til det danske arbejdsmarked. Det betyder, at vi får fordelt udgifterne til løn under barselorlov på alle arbejdsgivere. Det er vi alle godt tjent med, også som samfund, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

Evalueringen
Evalueringen bygger først og fremmest på to spørgeskemaundersøgelser. Her er virksomheder og forældre blevet spurgt om deres kendskab til loven og deres holdninger på området. Evalueringen gennemgår også de eksisterende ordninger for barseludligning på det private arbejdsmarked og ser på lønmodtagere, som er uden arbejdsgiver, når de går på barsel.

- Jeg har sendt evalueringsrapporten til forligspartierne bag loven. Rapporten skal være grundlaget for den politiske revision af loven, som vi nu skal i gang med, siger Inger Støjberg (V).

Rapporten er udarbejdet af COWI A/S og findes på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside www.bm.dk og Barsel.dk's hjemmeside www.barsel.dk.


Foto: http://www.flickr.com/photos/pinkstockphotos/with/5250726930/

lcl

https://www.dknyt.dkartikel/barseludligningsloven-lever-op-til-sit-formaal