DK Nyt
Ballerup er skoleelevernes yndlings-kommune

Ballerup er skoleelevernes yndlings-kommune

Danske Skoleelevers organisation kårer Ballerup som årets Elevvenlige Kommune 2011

BALLERUP: Ballerup Kommune lytter til skoleeleverne og tager dem alvorligt. Sådan lyder anerkendelsen fra elevernes organisation, der søndag kårede Ballerup til Årets Elevvenlige Kommune.

300 engagerede elevrødder fra hele landet var i weekenden samlet i Horsens til generalforsamling i Danske Skoleelevers organisation (DSE).

Kåringen af 'Årets Elevvenlige Kommune 2011' blev afsløret søndag den 27. marts på sidste dag af generalforsamlingen, hvor undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) overrakte prisen som Årets Elevvenlige Kommune 2011 til formand for Skole- og Uddannelsesudvalget i Ballerup, Michael Krautwald-Rasmussen (S), og eleverne fra Ballerup Fælleselevråd (BAFE).

DSE har valgt at give prisen til Ballerup blandt andet på grund af kommunens:

'Store fokus på eleverne samt en aktiv indsats og modet til at styrke elevdemokratiet i Ballerup Kommune, som blandt andet er sket gennem inddragelse af eleverne i:

- Møder mellem Ballerup Fælleselevråd og politikere

- Fælleselevrådet inviteres til konference vedr. 'Fremtiden skole i kommunen'

- Eleverne deltager fast i kommunens Skoleforum sammen med repræsentanter for skolebestyrelser og politikere fra Skoleudvalget

- Eleverne deltager fast i fælles arrangementer, når alle skolebestyrelser, skoleledere og politikere fra Skoleudvalget mødes'.

- Vi er stolte af at modtage denne pris. Ballerup har en lang tradition for at sætte elevernes medbestemmelse højt og at inddrage eleverne der, hvor det handler om børn og unge. Prisen motiverer os til at fortsætte og videreudvikle elevdemokratiet på den enkelte skole og i fælleselevrådet og således leve op til æren som Årets Elevvenlige Kommune, siger udvalgsformand Michael Krautwald-Rasmussen.

Fakta:
Danske Skoleelevers organisation (DSE) er organisation for 600.000 skoleelever. DSE blev dannet i 2004, da Danmarks Elev-Organisation (DEO) og Folkeskoleelevernes Landsorganisation (FLO) fusionerede.

Ballerup overtager æren fra Skanderborg Kommune, der var Årets Elevvenlige Kommune 2010.

Ballerup var i 2010 udnævnt af Dansk Ungdoms Fællesråd til Årets Ungekommune for kommunens mangeårige arbejde med ungdomsråd og ungepolitik.

https://www.dknyt.dkartikel/ballerup-er-skoleelevernes-yndlings-kommune