DK Nyt
Baderum giver muslimer en værdig afsked

Baderum giver muslimer en værdig afsked

Som en af de første i Danmark har Varde Kommune indrettet et baderum, hvor muslimer kan tage afsked med afdøde slægtninge, som ritualerne foreskriver

VARDE: Et baderum, hvor afdøde muslimer kan gøres klar til begravelse, er netop blevet færdigindrettet på plejecenteret Carolineparken i Varde.

Tidligere kunne muslimer i Varde Kommune benytte et lokale på det lokale sygehus, men den mulighed er der ikke længere, og derfor gik Integrationsrådet i Varde ind i arbejdet med at finde et alternativ for muslimerne i lokalområdet, oplyser kommunen. 

Pårørende til afdøde muslimer kan fremover låne lokalet for at give deres afdøde slægtninge en værdig afsked med livet - en afsked der følger islams ritualer.

Resultatet glæder Integrationsrådets formand, Abder Razak Jenayah:

- Vi er i Integrationsrådet meget stolte over, at muslimer i hele Varde Kommune nu har mulighed for at have dette rum til rådighed. Jeg er helt sikker på, at de vil sætte pris på det og føle sig respekteret. Det er et vigtigt skridt for en god integration, siger Abder Razak Jenayah.

Foto: Sahra Ali Abdi har gennem sit arbejde på Carolineparken og sit engagement i Integrationsrådet været med til at give pårørende til afdøde muslimer muligheden for at tage en værdig afsked.

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/baderum-giver-muslimer-en-vaerdig-afsked