DK Nyt
Assens må om igen med at placere nationalt Lystfiskericenter
Agernæs Havn.
Foto: Terkel Broe Christensen, Ritzau Scanpix

Assens må om igen med at placere nationalt Lystfiskericenter

Nationalt Center for Kyst- og Lystfiskeriturisme kan ikke bygges ved Agernæs Havn. Strandbeskyttelsen blev ikke ophævet her.
11. DEC 2019 15.30

ASSENS: Kystdirektoratet har netop afgjort, at det nye nationale Center for Kyst- og Lystfiskeriturisme ikke - som ønsket i Assens Komune - kan placeres ved Agernæs Havn.

Det oplyser Assens Kommune, der i dag har fået afslag fra direktoratet om lov til at ophæve strandbeskyttelseslinjen, så det kommende Center kunne placeres ved Agernæs Havn.

- Vi har længe set frem til at få et svar, så det er selvfølgelig glædeligt, at Kystdirektoratet nu har truffet beslutning i sagen, så vi kan komme videre med projektet. Vi må finde en ny placering for centret, der på bedst mulige vis skaber en spændende formidling af det danske lystfiskeri, de danske vandlandskaber samt ikke mindst understøtter et så højt besøgstal som muligt, siger borgmester Søren Steen Andersen (V).

Han skal mødes med gruppeformændene medio januar, og efterfølgende bliver placeringen og den videre proces drøftet i de ansvarlige udvalg - Miljø, Teknik og Plan samt Beskæftigelse, Erhverv og Kultur.

Foruden på/ved Agernæs Havn har Assens Kommune også søgt om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen:

  • På/ved Assens Havn, der er imødekommet 
  • På/ved Bågø Havn, der er imødekommet delvist
  • På areal ved Torø Huse, der ikke er imødekommet

I Finanslovsaftalen fra december 2017 fik Assens Kommune tildelt 32 mio. kr. - otte mio. årligt fra 2018-2021 - til etablering af det nye nationale Center for Kyst- og Lystfiskerturisme og udviklingen af en digital platform om lystfiskeri i Danmark.

Det er også beskrevet i den nationale Strategi for Lystfiskeri, der udkom i efteråret 2018.

Centret skal være en attraktion i særklasse, der bliver enestående af sin slags i Danmark og Europa. Det skal fungere som formidlings- og oplevelsescenter for dansk lystfiskeri og de danske vandlandskaber og skal skabe lyst til at komme ud og prøve lystfiskeri i Assens Kommune, på Fyn og i hele Danmark.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/assens-maa-om-igen-med-at-placere-nationalt-lystfiskericenter