DK Nyt

Appellerende, indbydende og overskuelig

Roskilde er Bedst på Nettet for andet år i træk: Formår stadig på imponerende enkel vis at gøre det super nemt at få løst alle de mest relevante opgaver

ROSKILDE: Roskilde Kommune er nu kåret til Bedst på Nettet 2011 i sin kategori ved den årlige Bedst på Nettet prisuddeling.

Kategorien kommuner er præget af, at udfordringen for deltagerne stort set er den samme: Det er de samme primære behov, de kommunale hjemmesider skal imødekomme og derfor er der også rigtig mange stærke løsninger i toppen, hvor konkurrencen er benhård, indleder dommerpanelet sin begrundelse

'Men Roskilde Kommune formår stadig på imponerende enkel vis med deres hjemmeside at gøre det super nemt at få løst alle de mest relevante opgaver. Siden fremstår på én gang appellerende, indbydende og overskuelig. Siden er præget af en gennemgående brugerorientering, der blandt andet kommer til udtryk i en intuitiv navigation, der tager udgangspunkt i brugerens situation og hjælper brugerne med at få dækket deres behov - ofte ved hjælp af digitale tilbud.

Roskilde Kommunes digitale indsats har samtidig en stærk ledelsesmæssig og politisk forankring, hvor kommunens selvevaluering afslører, at digitalisering gennemsyrer hele organisationen, og hvor der fokuseres på effekten af de digitale tiltag som for eksempel Min Kilde. Det har blandt andet betydet færre personlige henvendelser og frigjorte ressourcer. Og samtidig vidner kommunens kanalstrategi om, at de har fokus på at bruge de forskellige kanaler, der hvor de gør mest gavn.

Dommerpanelet vurderer, at Roskilde Kommune for andet år i træk er Bedst på Nettet, fordi kommunen fokuserer på kerneforretningen og gør det enormt godt. Det er ganske enkelt den kommunale hjemmeside, der bedst løser den primære opgave: hvor brugerne lettest finder det, de søger og betjener sig selv.

Roskilde vandt ikke bare i år og i 2010, men også i 2007.

Bedst på Nettet måler en gang om året kvaliteten af den offentlige digitale forvaltning og borgerbetjening.
Bedst på Nettet er blevet afviklet hvert år siden 2001. Bedst på Nettet ejes af Videnskabsministeriet og gennemføres af IT- og Telestyrelsen.

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/appellerende-indbydende-og-overskuelig