DK Nyt
Antallet af indlagte med coronavirus er faldet med fem
Nye tilfælde af covid-19 den seneste uge pr. 100.000 indbyggere. De grå kommuner har været uden nye smittede i en uge.
Foto: Statens Serum Institut

Antallet af indlagte med coronavirus er faldet med fem

39 nye er smittet, mens en plejehjemsbeboer i Hjørring er død. Her er dog så meget styr på smitten, at restriktioner nu kan ophæves.
26. JUN 2020 14.46
TEMA: Corona

En person er død med coronavirus siden torsdag, viser fredagens tal fra Statens Serum Institut.

Samtidig er antallet af indlagte faldet med fem til nu 31. Antallet af indlagte på intensiv afdeling er steget med to til 11, og der er fortsat fire i respirator.

Siden torsdag er over 13.000 personer testet, og 39 af dem var smittet med covid-19.

Ifølge Søren Riis Paludan, professor i virologi på Aarhus Universitet, er de nye tal godt nyt for den danske coronasituation.

- Det er igen en fortsættelse af den tendens, vi har set længe. Vi bliver ved med at have godt styr på epidemien. Tilsvarende ser vi stadigvæk ikke rigtig nogen effekt af genåbningen på indlæggelsestallene, siger Søren Riis Paludan til Ritzau.

Igen besøg hos ældre i Hjørring

I Hjørring, som har været hårdt ramt de seneste par uger, er smittetallet nu faldet så meget, at de midlertidige restriktioner gradvist kan ophæves.

Det betyder blandt andet, at det i næste uge vil blive muligt at besøge beboere på ældrecentrene i kommunen udendørs. Restriktionerne på plejehjemmet Vendelbocentret, hvor flere blev smittet, opretholdes dog fortsat.

Det skriver Hjørring Kommune i en pressemeddelelse, hvor man også glæder sig over at være nede på niveau med alle andre kommuner.

- Der er således ikke en større risiko ved at gå på stranden i Løkken end ved at gå en tur på Strøget i København, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen i meddelelsen.

Endnu en beboer død

Et udbrud af coronavirus spredte sig i midten af måneden på plejehjemmet Vendelbocenteret i Sindal. Her er 11 beboere smittede og fortsat isoleret, mens tre nu er raskmeldte. 20 medarbejdere er sendt hjem i isolation med en positiv test, mens 12 nu er tilbage på arbejdet.

I alt to beboere på centeret, der er bekræftet smittet med coronavirus, er afgået ved døden. Natten til 20. juni afgik den første ved døden, mens det andet dødsfald kom torsdag aften.

- Midt i denne glædelige udvikling er der også en trist besked. Endnu en beboer døde i aftes på sygehuset, og vores tanker går naturligvis til den afdødes familie og pårørende, som er blevet underrettet, siger Leif Serup, direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen.

Også flere skoler i Hjørring Kommune er blevet ramt, ligesom der også har været tilfælde på to minkfarme. Udbruddet har fået Hjørring til at gennemføre en omfattende teststrategi.

Ritzau / ak

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/antallet-af-indlagte-med-coronavirus-er-faldet-med-fem