DK Nyt

Antallet af indlagte fortsætter med at falde

Ifølge SSI er der yderligere fem personer, som er døde med corona siden opgørelsen fredag.
27. FEB 2021 16.58

Der er det seneste døgn registreret 520 nye smittede med coronavirus, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Det er femte dag i træk, at der bliver konstateret over 500 nye coronasmittede i Danmark. Derudover er det samlede antal indlagte på landets hospitaler faldet med 14. Det skyldes formentlig, at der er flere, som bliver udskrevet end indlagt. Det betyder, at 217 personer nu er indlagt med virusset. Det er det laveste antal siden 11. november.

Ud over de 520 smittetilfælde med pcr-test er der fundet 135 nye tilfælde i lyntest fra private leverandører. De er fundet i 54.737 prøver. Det svarer til, at 0,25 af prøverne er coronapositive. Det vides ikke, hvor stort et overlap der er mellem personer, som bliver testet positiv i lyntest og pcr-test i det offentlige. Derfor kan tallene ikke lægges sammen.

Af opgørelsen fra SSI fremgår det desuden, at yderligere fem personer er døde med coronavirus i Danmark. Antallet af dødsfald er faldet markant i løbet af februar. I januar var der i gennemsnit 27 coronarelaterede dødsfald om dagen.

412.358 personer - syv pct. af befolkningen - har samtidig fået mindst et stik med en coronavaccine. Yderligere 36.564 har siden fredag modtaget mindst et stik med coronavaccinen. 990 personer har siden fredag fået det sidste stik og er derfor færdigvaccineret.

I alt har 412.358 personer modtaget mindst et stik af vaccinen, det svarer til syv pct. af befolkningen. Af dem mangler halvdelen at få andet stik. 182.074 personer har fået begge stik med vaccinen og kan derfor kalde sig færdigvaccinerede. Det svarer til 3,1 pct. af befolkningen.

Ritzau / eo

https://www.dknyt.dkartikel/antallet-af-indlagte-fortsaetter-med-at-falde