DK Nyt

Antallet af indlagte coronapatienter er det laveste i to måneder

Mens antallet af indlagte coronapatienter falder, meldes der om yderligere fire coronarelaterede dødsfald.
17. MAJ 2020 18.27
TEMA: Corona

Antallet af indlagte coronapatienter er søndag faldet med syv personer til 133, viser tal fra Statens Serum Institut. Man skal to måneder tilbage for at finde et lavere tal. Det var 18. marts, da 129 patienter var indlagt. 27 personer er indlagt på intensivafdelinger, og 21 er lagt i respirator. Det er i begge tilfælde én person færre end lørdag.

De nye tal viser også, at antallet af coronarelaterede dødsfald nu er 547 - fire flere sammenlignet med tallet fra lørdag. Der er tale om personer, der er afgået ved døden inden for 30 dage, efter at de har fået påvist covid-19.

Der er nu er 10.927 bekræftet smittede. Det er 69 flere end lørdag. Det skal dog tages med et forbehold, da det ikke alle smittede, der oplever symptomer, og som bliver testet for coronavirus. Det samlede antal testede personer er søndag steget med 9.221 personer til 388.703. Heri er ikke medtaget test, hvor svaret endnu ikke foreligger.

Der er store geografiske forskelle, når det gælder antallet af indlagte patienter. Flere end halvdelen af de 140 indlagte coronapatienter - 78 - er i Hovedstaden. Dernæst følger Sjælland med 27 patienter. I Syddanmark er 12 personer indlagt, og Nordjylland følger efter med 10 patienter. Midtjylland har blot seks coronapatienter indlagt.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/antallet-af-indlagte-coronapatienter-er-det-laveste-i-to-maaneder