DK Nyt

Ansatte i ministerie må ikke hente smittesporingsapp

KORT NYT16. JUL 2020 7.50
TEMA: Corona

Udenrigsministeriets ansatte har fået forbud mod at downloade den smittesporingsapp, der skal opspore smittekæder med coronavirus, og som Sundhedsministeriet lancerede i juni, på telefoner og tablets udleveret af ministeriet. Det skriver Information.

Grunden er, at man frygter for datasikkerheden, fordi appen kræver, at man har bluetooth-funktionen aktiveret på sin telefon. Det sker på trods af, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) flere gange har forsikret, at appen er sikker at bruge. Danskerne skal med andre ord ikke frygte, at deres data bliver lækket igennem appen ifølge ministeren. Men det gælder altså ikke, hvis man har bluetooth-funktionen tændt, bekræfter Erik Brøgger Rasmussen, Direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet, over for Information.

- Bluetooth er en åben kanal, og derfor er den relativt nem at penetrere, for dem der nu har lyst til at følge med i, hvad der foregår. Derfor tillader vi generelt ikke brug af bluetooth på vores telefoner, siger han til Information.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/ansatte-i-ministerie-maa-ikke-hente-smittesporingsapp