DK Nyt

Anklager: Seks måneders fængsel til Messerschmidt

Dom i eftermiddag. En frihedsstraf vil med stor sandsynlighed sende DF's næstformand Morten Messerschmidt ud af Folketinget.

"Ikke under seks måneders fængsel," lyder anklagerens bud på en retfærdig afgørelse af retssagen mod Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt. Forsvareren afviser helt, at der er noget at dømme for, og hvis der var, ville det være forældet, så han kræver frifindelse.

Sådan står sagen efter formiddagens procedurer fra senioranklager Andreas Myllerup Laursen og Morten Messerschmidts forsvarer, advokat Peter Trudsø, i Retten i Lyngby. Sagens dommer, Søren Holm Seerup, ventes at afsige dom fredag eftermiddag.

Følger han anklagerens krav og idømmer en frihedsstraf, vil Morten Messerschmidt med stor sandsynlighed blive stemt ud af Folketinget som uværdig. Bliver dommen en frifindelse, vil Morten Messerschmidt kunne sole sig i den uretfærdighed, som det seks år lange forløb så vil være udtryk for.

Begge mulige udfald vil få stor indflydelse på Dansk Folkepartis nærmeste fremtid.

Substansen i sagen er, om Morten Messerschmidt i sin daværende egenskab af europaparlamentsmedlem fiflede med EU-midler til en fiktiv EU-konference, som i virkeligheden blot var DF's sommergruppemøde i 2015, eller om alt ikke foregik efter bogen, så dog uden bevidst ond vilje til at snyde.

Anklageren har argumenteret for, at Morten Messerschmidt måtte have vidst, at han skrev under på en falsk kontrakt, mens Morten Messerschmidt har slået på, at han, med den papirmængde han blev forelagt, ofte skrev under uden at læse, hvad der stod. En række vidner har ikke kunnet støtte forklaringen om, at der skulle have være en EU-konference samtidig med sommergruppemødet.

https://www.dknyt.dkartikel/anklager-seks-maaneders-faengsel-til-messerschmidt