DK Nyt

Anklager om løftebrud skyder langt over målet

Ud af 315 fælles udspil kom de 270 med i regeringsgrundlaget, og 218 er der taget initiativ til at gennemføre
KORT NYT18. JUN 2012 13.57

Gennem otte måneder har medier, kommentatorer og politiske modstandere bombarderet S og SF med løftebrudsbeskyldninger. Det har bidraget kraftigt til de to partiers massive vælger- og tillidskrise, men løftebrudsanklagerne skyder langt over målet. Det viser en omfattende kortlægning af S-SFs valgløfter, som er foretaget af Mandag Morgen .

Ud af 315 fælles forslag fra S og SF - lige fra talrige store reformer, økonomisk kickstart og vækststrategi til asylcentre og kollektiv trafik - er 270 forslag enten gennemført, påbegyndt eller en del af regeringsgrundlaget. Ud af  dem er 70 allerede vedtaget ved lov eller som et nyt initiativ. Andre 148 forslag er genstand for aktuelle forhandlinger, snarlige reformudspil eller udvalgsarbejde. De resterende 52 forslag er omfattet af regeringsgrundlaget, men endnu ikke sat i søen.

Blot 45 af de 315 forslag - svarende til 14 pct. - er droppet. Men det er disse forslag, der har præget den politiske debat og medvirket til at sende statsministeren til tælling.

tsp

https://www.dknyt.dkartikel/anklager-om-loeftebrud-skyder-langt-over-maalet