DK Nyt

Alex Vanopslagh blandede sig, da partiet ville af med kæresten

En sekretariatschef i LA sagde op, da han blev forhindret i at gøre det, han var ansat til.
14. AUG 2020 6.16

LA-leder Alex Vanopslagh blandede sig, da partiet ville af med den medarbejder, han var blevet kæreste med. Det skriver bt.dk.

Avisen har spurgt Alex Vanopslagh, hvorfor han blandede sig, da daværende sekretariatschef Karsten Anker Petersen ville forhandle en fratrædelse med Vanopslaghs kæreste.

- Jeg var i mine følelsers vold. Tydeligvis, svarer Vanopslagh i en sms.

I efteråret 2019 begyndte Vanopslagh og den kvindelige ansatte at se hinanden, hvorefter de blev kærester, skriver bt.dk.

En situation, som Karsten Anker Petersen fandt så uholdbar og imod personalepolitikken, at han ville forhandle en fratrædelse med hende. Men det blev ikke uden indblanding fra Vanopslagh.

Forhindret i at hyre og fyre

Alex Vanopslagh gik direkte ind og blandede sig i kærestens fratrædelse, viser dokumenter, som B.T. er i besiddelse af. Aftalen skulle ellers under normale omstændigheder forhandles mellem hende og Karsten Anker Petersen.

Kort efter sagde sekretariatschefen op i protest, fordi han ifølge sine egne ord blev forhindret i det, han som leder var ansat til: at kunne hyre og fyre folk.

Ifølge Anders Drejer, professor i ledelse på Aalborg Universitet, har Alex Vanopslagh trådt langt over den moralske grænse.

- Det er ekstra alvorligt, hvis en partileder har blandet sig i en fratrædelsesaftale med en ansat, han er kæreste med. Det er et klart brud på god ledelsesskik, siger han til bt.dk.

kahttps://www.dknyt.dkartikel/alex-vanopslagh-blandede-sig-da-partiet-ville-af-med-kaeresten