Aktiv ventetid til gavn for fleksjobbere - og uden omkostninger for kommunen

Aalborg tredobler antallet af tilbud til borgere, der venter på fleksjob. Målet er at få endnu flere borgere endnu hurtigere ud i fleksjob
10. FEB 2010 13.10

AALBORG: Midlet er effektiv udnyttelse af ventetiden, mens borgerne og rådgiverne finder det rette match mellem virksomhed og fleksjobber.

Beskæftigelsesudvalget i Aalborg Kommune besluttede på et møde den 9. februar at udvide antallet af tilbud fra 40 pladser til 125 pladser. De nye tilbud omfatter 60 nye pladser i såkaldte 'jobklubber', 15 pladser i arbejdsprøvning og 10 pladser på virksomheder og uddannelsessteder.
Alle de 85 nye pladser er forbeholdt borgere, der modtager ledighedsydelse, mens de venter på at kunne tiltræde i et fleksjob.

- Med vores nye beslutning erstatter vi passiv ventetid med aktiv styrkelse af jobchancer. Beslutningen er til gavn for den enkelte borgers økonomi og selvværd. For erhvervslivet betyder den styrkede indsats, at virksomhederne, private og offentlige, kan se frem til bedre kvalificerede fleksjobbere, argumenterer rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune, Mai-Britt Iversen.

Hjælp til selvhjælp
En del af den aktive ventetid bliver investeret i 'jobklubber'. I disse klubber modtager de kommende fleksjobbere undervisning og vejledning. Endvidere lærer fleksjobberne, hvordan de selv kan styrke indsatsen for at finde et egnet fleksjob.

Andre kommende fleksjobbere vil med de nye tilbud kunne komme i arbejdsprøvning på kommunale værksteder eller i praktik i virksomheder. Her kan borgerne styrke deres viden om, hvilke job de kan udføre, og hvilke skånehensyn de har behov.

De nye pladser bliver etableret af Jobcenter Aalborg hurtigst muligt, og Jobcentret forventer at kunne indbyde de første borgere i løbet af foråret 2010.

Fleksjob-fakta:
Fleksjob er et job for borgere, som har dokumenteret varig nedsat arbejdsevne

Cirka 1650 borgere i Aalborg Kommune arbejder i fleksjob. Hvert år etableres ca. 300 nye fleksjob og et tilsvarende antal ophører. Ved årsskiftet 2009/2010 stod i alt 324 borgere klar til at få et fleksjob

Borgerne modtager en såkaldt ledighedsydelse, mens de venter på at kunne tiltræde i et fleksjob

De nye tilbud koster ikke kommunekassen ekstra udgifter, idet staten har givet mulighed for økonomisk støtte til kommuner, der sikrer, at borgerne udnytter ventetiden aktivt.

tj

https://www.dknyt.dkartikel/aktiv-ventetid-til-gavn-for-fleksjobbere-og-uden-omkostninger-for-kommunen