DK Nyt
Aflyst naturmøde gennemføres online
Naturmødet plejer at foregå i Hirtshals' gader, men i år rykker det online.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Aflyst naturmøde gennemføres online

Naturmødet, som normalt holdes i Hirtshals, afvikles i år online. Bestyrelsen bag Kulturmødet på Mors er stadig i tænkeboks.

HJØRRING / MORSØ / NORDJYLLAND: Om en måned skulle Hirtshals i tre dage have vrimlet med op mod 30.000 naturinteresserede mennesker, men Naturmødet måtte som så meget andet aflyses på grund af coronakrisen.

Det er imidlertid lykkedes at sadle om, så Naturmødet nu i stedet gennemføres online.

- Naturen kan ikke vente. Mere end nogensinde før er det vigtigt, at vi forholder os til krisen i vores natur og biodiversitet. Vi har derfor valgt at gennemføre Naturmødet online i år, fortæller formanden for Naturmødets bestyrelse, Hjørring-borgmester Arne Boelt (S). 

DR kommer til at spille en stor rolle som mediepartner på projekt Naturmødet Online. P1 har de seneste år sendt live fra Hirtshals, og i år vil debatten om natur komme til at indgå i en række af P1's faste formater, podcasts med videre, forklarer P1’s kanalchef Thomas Buch Andersen.

Derudover sikrer støtte fra 15. Juni Fonden, Aage V. Jensens Fonde og Spar Nord Fonden, at den online version af Naturmødet kan gennemføres. Der varmes op de kommende uger, og det hele kulminerer 14.-16. maj. 

Kulturmødet overvejer
Kulturmødet på Mors, som normalt afholdes i august, har lidt længere tid at løbe på. Her besluttede man på et bestyrelsesmøde i aftes at træffe den endelige beslutning om to uger, oplyser direktør Trine Bang til DK Nyt.

Da Kulturmødet før påske måtte aflyse det fysiske møde 20.-22. august, opererede man med tre muligheder: aflysning, nedskalering til en delvis virtuel begivenhed eller flytning til september.

Den sidste mulighed er ude af billedet, fortæller Trine Bang.

- Kulturmødet, som vi kender det, bliver ikke rykket til en anden dato. Lige nu er vi i gang med at afsøge økonomi og partnerskaber for at finde ud af, om det kan gennemføres online, siger hun.

Kulturmødet arrangeres af Morsø Kommune og Region Nordjylland, mens Hjørring Kommune står bag Naturmødet.

   

 

https://www.dknyt.dkartikel/aflyst-naturmoede-gennemfoeres-online