DK Nyt
Affaldstræ bliver til møbler og kan snart flytte ind på kontorerne i Vejle
"BJARNE Bordet" er en af de modeller, som er fremstillet af affaldstræ.
Foto: Vejle Kommune

Affaldstræ bliver til møbler og kan snart flytte ind på kontorerne i Vejle

Vejle Kommunes lokaler kan snart blive indrettet med møbler, der er lavet af affaldstræ fra lokale genbrugsstationer.
9. JUN 2021 14.40

VEJLE: Som den første kommune i landet gør Vejle det nu muligt for medarbejderne at bestille møbler, der er lavet af affaldstræ fra lokale genbrugsstationer. Det bliver muligt som en konsekvens af en ny indkøbsaftale med Scan Office, som også leverer en ny indkøbsplatform, der gør det nemt for medarbejderne i kommunen at vælge møblerne. 

Indkøbsaftalen tager udgangspunkt i et tre-strenget bæredygtighedskoncept, som omfatter nye miljøcertificerede møbler, renoverede second-hand møbler og altså møbler, der produceres af affaldsmaterialer fra genbrugsstationer i lokalområdet. De produceres på socioøkonomiske værksteder af mennesker på vej tilbage på arbejdsmarkedet.

- Det er et rigtigt spændende koncept, som er helt i tråd med Byrådets ambitioner om at gå forrest i den grønne omstilling. Og når Vejle har tilsluttet sig aftalen som den første danske kommune, vidner det om, at vi også er klar til at handle på ambitionerne, siger Økonomi- og Arbejdsmarkedsdirektør i Vejle Kommune, Sarah Gaarde.

Hos Scan Office ser man ligeledes frem til samarbejdet med Vejle kommune omkring bæredygtighedskonceptet.

- Vi er meget stolte over sammen med Vejle Kommune at kunne lancere dette koncept for første gang i Danmark, siger partner og Chief Sustainability Officer, Jan Bertelsen fra Scan Office Group A/S. 

amp

https://www.dknyt.dkartikel/affaldstrae-bliver-til-moebler-og-kan-snart-flytte-ind-paa-kontorerne-i-vejle