DK Nyt
Ældresagen ønsker GPS på demente
Foto: Colourbox

Ældresagen ønsker GPS på demente

Blandede kommunale erfaringer med brugen af GPS: Vejen anbefaler, Fredensborg er skeptisk
6. JUN 2012 7.10

KØBENHAVN: Hvert år er der over 1000 demente, der forvilder sig væk fra deres hjem. Men ved hjælp af en GPS, kan man let finde dem igen, og sådan en mener 90 pct.af befolkningen, at alle demente skal have. Det viser en undersøgelse som YouGov har lavet for Ældre Sagen.

I Ældre Sagen efterspørger man flere GPS'er til demente, men chefkonsulent Olav Felbo forklarer, at kommunerne ikke er gode nok til at tilbyde den moderne sporingsteknologi til demente.

- Udbredelsen af GPS til demente går ganske enkelt for langsomt. Vi hører hvert år om ulykkelige sager med bortkomne demente, som findes forkomne eller døde, siger han til DR Nyheder.

I Vejen er man allerede meget begejstret for den nye teknologi, som, kommunen mener, er med til at skabe tryghed. Bodil Staal (S), der er formand for kommunens ældre- og socialudvalg, opfordrer flere kommuner til at følge trop. 

I Fredensborg Kommune har man også forsøgt sig med GPS-teknologien til demente, men her er erfaringerne ikke så gode. I dag ligger 18 af kommunens 20 GPS'er til demente i en skuffe. 

- Det er ikke noget vi markedsfører i stor udstrækning, for da vi afprøvede GPS'erne, viste det sig, at dækningen ikke var så god, når de demente kørte i bus eller tog. Det giver en falsk tryghed, siger Hans Bækvang, der er ældre og handicapchef i kommunen.

bi

 

https://www.dknyt.dkartikel/aeldresagen-oensker-gps-paa-demente